Діяльність поліції щодо протидії гендерно-обумовленому насильству на території проведення Операції Об’єднаних сил - Грідіна, Н. Ю.; Hridina, N. Yu.; ORCID: https://orcid.org/0000-0001-8499-074X (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 125-127., 2019)
Зазначено, що з метою ефективної протидії гендерно-обумовленому насильству в Україні започатковано проєкт «Протидія гендерно-обумовленому насильству на сході України», що реалізується на території Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Донецької та Запорізької областей. Одним із суб’єктів, уповноважених реалізовувати даний проєкт, є Національна поліція України.

It was noted that in order to effectively counteract gender-based violence in Ukraine, the project "Counteracting gender-based violence in the east of Ukraine" has been launched, which is being implemented on the territory of Donetsk, Luhansk, Dnipropetrovsk, Donetsk and Zaporozhye regions. One of the entities authorized to implement this project is the National Police of Ukraine.

Отмечено, что с целью эффективного противодействия гендерно-обусловленному насилию в Украине начат проект «Противодействие гендерно-обусловленному насилию на востоке Украины», реализуемый на территории Донецкой, Луганской, Днепропетровской, Донецкой и Запорожской областей. Одним из субъектов, уполномоченных реализовывать этот проект, является Национальная полиция Украины.
Грідіна, Н. Ю. Діяльність поліції щодо протидії гендерно-обумовленому насильству на території проведення Операції Об’єднаних сил / Н. Ю. Грідіна // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 125-127.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; гендерно-обумовлене насильство; гендерно-обусловленное насилие; gender-based violence; збройний конфлікт; вооруженный конфликт; armed conflict; східні регіони України; восточные регионы Украины; eastern regions of Ukraine; територія проведення Операції Об’єднаних сил; территория проведения Операции Объединенных сил; territory of the Joint Forces Operation; органи поліції; органы полиции; police authorities; превентивні заходи; превентивные меры; preventive measures