Класифікації неповнолітніх правопорушників - Московченко, В. В.; Moskovchenko, V. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-1669-7503 (Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 269-273, 2019)
Наведено огляд класифікації неповнолітніх правопорушників та особливостей їх специфічних психологічних рис, які складаються у комплекс несприятливих індивідуально-психологічних характеристик та обумовлюють протиправну поведінку цих підлітків.

An overview of the classification of juvenile delinquents and the specifics of their specific psychological traits, which form a complex of unfavorable individual and psychological characteristics and determine the illegal behavior of these adolescents, is given.

Представлен обзор классификации несовершеннолетних правонарушителей и особенностей их специфических психологических черт, которые складываются в комплекс неблагоприятных индивидуально-психологических характеристик и обуславливают противоправное поведение этих подростков.
Московченко, В. В. Класифікації неповнолітніх правопорушників / Валентина Валеріївна Московченко // Особистість, суспільство, закон : тези доп. учасників міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 25 квіт. 2019 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 269-273.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; підлітки; minors; подростки; неповнолітні правопорушники; juvenile offenders; несовершеннолетние правонарушители; делінквентна поведінка; delinquent behavior; делинквентное поведение; девіантна поведінка; deviant behavior; девиантное поведение