Субстанціональне обмеження демократії в умовах глобалізації - Геращенко, Т. Г.; Herashchenko, T. H.; ORCID: http://orcid. org/0000-0002-5918-2019 (Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми). – Суми, 2018. – С. 138-139., 2018)
Основна проблема нашого часу не в глобалізації, а в тому, що сучасне політичне співтовариство не зможе вижити без демократичного розв’язання проблеми глобалізації. Однак у своєму нинішньому вигляді воно не в змозі прийняти подібного рішення. У цьому полягає субстанціональне обмеження демократії: нездатність окреслити свої власні кордони і межі власної легітимності.

The main problem of our time is not globalization, but the fact that the modern political community will not be able to survive without a democratic solution to the problem of globalization. However, in its current form, it is unable to make such a decision. This is a substantial limitation of democracy: the inability to define one's own boundaries and limits of one's own legitimacy.

Основная проблема нашего времени не в глобализации, а в том, что современное политическое сообщество не сможет выжить без демократического решения проблемы глобализации. Однако в своем нынешнем виде оно не в состоянии принять подобное решение. В этом состоит субстанциональное ограничение демократии: неспособность определить свои собственные границы и пределы собственной легитимности.
Геращенко, Т. Г. Субстанціональне обмеження демократії в умовах глобалізації / Тетяна Григорівна Геращенко // Актуальні проблеми правової науки і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції : матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції (18-19 травня 2018 року, м. Суми) / Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ. – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2018. – С. 138-139.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Політичні науки. Рolitical science. Политические науки; Філософія. Логіка. Philosophy. Logic. Философия. Логика; глобалізація; globalization; глобализация; демократія; democracy; демократия