Реформа судових та правоохоронних органів України - Гудзь, Т. І.; Gudz, T.; Коломієць, Ю. М.; Kolomiets, Yu. M. (Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія: Право. – 2017. – Вип. 23. – С. 161-164., 2017)
У статті розглянуті основні напрями реформування судових та правоохоронних органів України, проаналізовано їх роль у механізмі захисту конституційного ладу України. Стверджується, що побудова в Україні правоохоронних органів європейського зразка з додержанням принципів верховенства права, неупередженості, доброчесності та дотримання прав і свобод людини і громадянина, мають суттєво вплинути на весь механізм захисту конституційного ладу.

In the article the main directions of reforming the judicial and law Ukraine enforcement bodies are considered, their role in the mechanism of protection of the constitutional system of Ukraine is analyzed. It is alleged that the construction of law enforcement bodies of the European pattern in Ukraine, with observance of the principles of the rule of law, impartiality of integrity and respect for the rights and freedoms of man and citizen, MUST substantially affect the entire mechanism for protecting the Constitutional system.

В статье рассмотрены основные направления реформирования судебных и правоохранительных органов Украины, проанализирована их роль в механизме защиты конституционного строя Украины. Утверждается, что построение в Украине правоохранительных органов европейского образца с соблюдением принципов верховенства права, беспристрастности, добропорядочности и соблюдения прав и свобод человека и гражданина, должны существенно повлиять на весь механизм защиты конституционного строя.
Гудзь, Т. І. Реформа судових та правоохоронних органів України та її вплив на захист конституційного ладу / Т. І. Гудзь, Ю. М. Коломієць // Вісник Харківського національного університету ім. В. Н. Каразіна. Серія: Право. – 2017. – Вип. 23. – С. 161-164.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; конституційний лад; засади конституційного ладу; конституційно-правові відносини; гарантії; захист конституційного ладу; реформа; судова реформа; правоохоронні органи; конституционный строй; основы конституционного строя; конституционно-правовые отношения; гарантии; защита конституционного строя; реформа; судебная реформа; правоохранительные органы; constitutional system; foundations of the constitutional system; constitutional and legal relations; guarantees; defense; reform; judicial reform; law enforcement agencies; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность