Домінування венчурних фондів: аналіз структури інститутів спільного інвестування в Україні - Сушкова, А. С.; Sushkova, A. S.; П’янов, C. В.; Pianov, C. V.; Анна Сушкова (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали V міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 16 трав. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 520-526, 2024)
Зазначено, що досвід промислово розвинених країн показує, що інститути спільного інвестування можуть істотно впливати на інвестиційний ринок, а через нього і на розвиток економіки держави в цілому. Але в Україні більш ніж 93% усіх інститутів спільного інвестування є венчурними фондами.

It is noted that the experience of industrialized countries shows that joint investment institutions can significantly influence the investment market, and through it, the development of the state economy as a whole. But in Ukraine more than 93% of all mutual investment institutions are venture capital funds.

Отмечено, что опыт промышленно развитых стран показывает, что институты совместного инвестирования могут существенно влиять на инвестиционный рынок, а через него и на развитие экономики государства в целом. Но в Украине более 93% всех институтов совместного инвестирования являются венчурными фондами.
Keywords: інститути спільного інвестування; інвестиційний фонд; венчурні фонди; оптимізація оподаткування; інвестиції; joint investment institutes; investment fund; venture funds; optimization of taxation; investments; институты совместного инвестирования; инвестиционный фонд; венчурные фонды; оптимизация налогообложения; инвестиции