Щодо сутності обов'язку добросовісного користування процесуальними правами в адміністративному судочинстві - Оверковський, К. В.; Overkovskyi, K. V. (Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. - 2008. - Вип. 43 - С. 204 - 210, 2008)
Актуальною проблемою є порушення сторонами обов’язку адміністративного судочинства, запобігання процесуальним зловживанням в адміністративному судочинстві. На сьогоднішній день важливим питанням у сфері захисту прав і свобод людини та громадянина, законних інтересів юридичних осіб у відносинах з адміністративними органами є недотримання строків розгляду адміністративних справ, установлених Кодексом адміністративного судочинства України. Розглянуто головні причини тривалого судового розгляду адміністративних справ в Україні є процесуальні зловживання в адміністративному судочинстві, які полягають у недобросовісному користуванні процесуальними правами, невиконанні або виконанні неналежним чином своїх процесуальних обов’язків сторонами та іншими особами, які беруть участь у адміністративному судочинстві. Надано практичні рекомендації щодо вирішення зазначених питань. Актуальной проблемой является нарушение сторонами обязанности административного судопроизводства, предотвращение процессуальным злоупотреблением в административном судопроизводстве. На сегодняшний день важным вопросом в сфере защиты прав и свобод человека и гражданина, законных интересов юридических лиц в отношениях с административными органами является несоблюдение сроков рассмотрения административных дел, установленных Кодексом административного судопроизводства Украины. Рассмотрены основные причины длительного судебного рассмотрения административных дел в Украине процессуальные злоупотребления в административном судопроизводстве, которые заключаются в недобросовестном использовании процессуальными правами, невыполнении или выполнении ненадлежащим образом своих процессуальных обязанностей сторонами и другими лицами, участвующими в административном судопроизводстве. Даны практические рекомендации по решению указанных вопросов. A topical issue is the parties' breach of the duty of administrative justice, and the prevention of procedural abuse in administrative justice. To date, an important issue in the field of protection of human and citizen's rights and freedoms, legal interests of legal entities in relations with administrative bodies is the failure to observe the terms of administrative proceedings established by the Code of Administrative Justice of Ukraine. The main reasons for the lengthy judicial review of administrative cases in Ukraine are the procedural abuses in administrative justice, which consist in unfair use of procedural rights, failure to perform or improperly discharge their procedural obligations by parties and other involved litigants. Practical recommendations are given to address these issues.
Оверковський, К. В. Щодо сутності обов'язку добросовісного користування процесуальними правами в адміністративному судочинстві / К. В. Оверковський // Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ. – 2008. – Вип. 43. – С. 204-210.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; адміністративна відповідальність; административная ответственность; administrative responsibility; административное судопроизводство; адміністративне судочинство; administrative proceedings; захист прав; защита прав; protection of rights; процесуальні права; procedural rights; процессуальные права; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; зловживання; злоупотребления; abuse