Адміністративно-правові відносини у сфері страхування : автореф. дис. - Жук, О. О.; Zhuk, O. O.; Жук, А. А. (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2014)
Дисертацію присвячено аналізу сутності, змісту та особливостей адміністративно-правових відносин у сфері страхування. Охарактеризовано поняття, сутність та значення адміністративних відносин у сфері страхування. Розкрито сутність страхової компанії як суб’єкта адміністративно-правових відносин. Охарактеризовано принципи адміністративно-правових відносин у сфері страхування. Визначено права, обов’язки та відповідальність страхових компаній. З’ясовано адміністративно-правові засади організації діяльності страховика. Охарактеризовано гарантії діяльності страхових організацій. Визначено шляхи вдосконалення контролю у сфері страхування. Узагальнено зарубіжний досвід організації страхування та з’ясовано можливості його впровадження в Україні. Надано пропозиції та рекомендації щодо вдосконалення адміністративно-правових відносин у сфері страхування.

Dissertation is devoted the analysis of essence, maintenance and features of administrative legal relations, in the field of insurance. A concept, essence and value of administrative relations, is described in the field of insurance. Essence of insurance company is exposed as to the subject of administrative legal relations. Principles of administrative legal relations are described in the field of insurance. Certainly rights, duties and responsibility of insurance companies. Administrative legal principles of organization of activity of insurer are found out. The guarantees of activity of insurance organizations are described. Certainly ways of improvement of control in the field of insurance. Generalized foreign experience of organization of insurance and possibilities of his introduction are found out in Ukraine. Suggestions and recommendations are given in relation to perfection of administrative legal relations in the field of insurance.

Диссертация посвящена анализу сущности, содержания и особенностей административно-правовых отношений в сфере страхования. Охарактеризованы понятие, сущность и значение административных отношений в сфере страхования. Раскрыта сущность страховой компании как субъекта административно-правовых отношений. Охарактеризованы принципы административно-правовых отношений в сфере страхования Определены права, обязанности и ответственность страховых компаний. Выяснены административно-правовые основы организации деятельности страховщика. Охарактеризованы гарантии деятельности страховых организаций. Определены пути совершенствования контроля в сфере страхования. Обобщен зарубежный опыт организации страхования и выяснены возможности его внедрения в Украине. Даны предложения и рекомендации по совершенствованию административно-правовых отношений в сфере страхования.
Автореферат дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук
Administrative and Legal Relations in the Field of Insurance
Жук, О. О. Адміністративно-правові відносини у сфері страхування : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / Жук Олександра Олександрівна; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. - Харків, 2014. - 22 с.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; Україна. Ukraine. Украина; 12.00.07; адміністративно-правові відносини; административно-правовые отношения; administrative and legal relations; страхування; страхование; insurance; нормативно-правове регулювання; нормативно-правовое регулирование; regulatory and legal regulation; страхова компанія; страховая компания; insurance company; страховик; страховщик; insurer; адміністративно-правовий статус; административно-правовой статус; administrative and legal status; відповідальність; ответственность; responsibility; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience