Специфіка суб’єктивного сексуального благополуччя подружжя - Тімченко, К. Х.; Timchenko, K. Kh. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 203-205, 2023)
Підкреслено, що проблеми, пов’язані зі сексуальним благополуччям у контексті подружнього життя включають невідповідність потреб та очікувань в сексуальних відносинах, відсутність відкритої комунікації між партнерами, рутина та монотонність у сексуальному житті, а також проблеми фізичного та психологічного характеру, які впливають на зв’язок між партнерами і загальне благополуччя. Однією з передумов погіршення сексуального благополуччя може стати рівень сімейного клімату.

It is emphasized that issues related to sexual well-being in context marital life include a mismatch of needs and expectations in sexual relations, lack of open communication between partners, routine and monotony in sexual life, as well as physical and psychological problems that affect connection between partners and general well-being. One of the prerequisites deterioration of sexual well-being can become the level of family climate.

Подчеркнуто, что проблемы, связанные с сексуальным благополучием в контексте супружеской жизни включают несоответствие потребностей и ожиданий в сексуальных отношениях, отсутствие открытой коммуникации между партнерами, рутина и монотонность в сексуальной жизни, а также проблемы физического и психологического характера, влияющие на связь между партнерами и всеобщее благополучие. Одной из предпосылок ухудшение сексуального благополучия может стать уровень семейного климата.
Keywords: суб’єктивне благополуччя; сексуальне благополуччя; подружжя; subjective well-being; sexual well-being; spouse; субъективное благополучие; сексуальное благополучие; супруги