Окремі питання визнання членів органів акціонерного товариства учасниками корпоративного конфлікту - Жорнокуй, Ю. М.; Zhornokui, Yu. M.; Жорнокуй Юрій Михайлович (Підприємництво, господарство і право. - 2015. - № 9. - С. 8-12, 2015)
У статті розглядаються питання визнання органу товариства суб’єктом цивільних відносин і наділення його цивільною правосуб’єктністю, а також визнання такого органу суб’єктом корпоративного управління, який не визнається суб’єктом цивільного права, але набуває статусу суб’єкта корпоративних відносин. An attempt to consider issues related to the recognition of the members of a joint-stock company’s bodies by the parties of the corporate conflict is made in the article. Two basic matters were the scope of the article: 1) recognition of the company’s body as a subject of civil relations and its empowerment with civil legal personality and 2) recognition of such a body as a subject of corporate governance, which is not recognized as a subject of civil law, but acquires the status of a subject of corporate relations. В статье рассматриваются вопросы признания органа общества субъектом гражданских отношений и наделения его гражданской правосубъектностью, а также признания такого органа субъектом корпоративного управления, который не признается субъектом гражданского права, но приобретает статус субъекта корпоративных отношений.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; акціонерне товариство; акционерное общество; joint stock company; акціонер; акционер; shareholder; корпоративний конфлікт; корпоративный конфликт; corporate conflict; орган акціонерного товариства; орган акционерного общества; body of a joint-stock company; корпоративні відносини; корпоративные отношения; corporate relations; корпоративний інтерес; корпоративный интерес; corporate interest