До питань процесуального порядку звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки - Глобенко, Г. І.; Globenko, G. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1533-9213 (Південноукраїнський правничий часопис. – 2019. – № 3. – С. 58-51, 2019)
У статті проведено ретроспективний аналіз положень законодавчих актів, на підставі яких розглядаються питання щодо становлення та розвитку як вітчизняного інституту звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки, так і окремих країн пострадянського простору. Крім цього, здійснюється аналіз положень чинного кримінального законодавства України, що безпосередньо стосуються питань з’ясування зміни обстановки, а саме визначення таких важливих чинників, як втрата суспільної небезпечності вчиненого діяння та втрата особою суспільної небезпечності. The author of the article provided a retrospective analysis of the provisions of the legislative acts of Ukraine and other post-soviet countries. On the basis of this analysis, the issues of formation and development of a national institute of criminal liability exemption due to the changing situation were considered. В статье проведен ретроспективный анализ положений законодательных актов, на основании которых рассматриваются вопросы становления и развития как отечественного института освобождения от уголовной ответственности в связи с изменением обстановки, так и отдельных стран постсоветского пространства. Кроме этого, осуществляется анализ положений действующего уголовного законодательства Украины, которые непосредственно касаются вопросов выяснения изменения обстановки, а именно определения таких важных факторов, как утрата общественной опасности совершенного деяния и утрата лицом общественной опасности.
Глобенко, Г. І. До питань процесуального порядку звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку зі зміною обстановки / Глобенко Г. І. // Південноукраїнський правничий часопис. – 2019. – № 3. – С. 58-51. - DOI: https://doi.org/10.32850/sulj.2019.3-14.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальне провадження; уголовное производство; criminal proceedings; зміна обстановки; изменение обстановки; change of situation; звільнення від кримінальної відповідальності; освобождение от уголовной ответственности; release from criminal responsibility; законодавство; законодательство; legislation