Поняття та види дисциплінарної відповідальності у трудовому праві України - Грищенко, Р. С.; Hryshchenko, R. S. (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 3. - С. 56-59, 2017)
Запропоновано авторське бачення переліку різновидів дисциплінарної відповідальності. Наголошено, що дисциплінарна відповідальність є регульованою нормами трудового права системою суспільних відносин, яка виникає на підставі вчинення працівником дисциплінарного проступку та тягне настання для нього негативних наслідків у вигляді визначених законодавством дисциплінарних стягнень.

The author's vision of the list of types of disciplinary responsibility is offered. It is emphasized that disciplinary liability is a system of public relations regulated by labor law, which arises on the basis of an employee's disciplinary misconduct and entails negative consequences for him in the form of disciplinary sanctions prescribed by law.

Предложено авторское видение перечня видов дисциплинарной ответственности. Отмечено, что дисциплинарная ответственность является регулируемой нормами трудового права системой общественных отношений, которая возникает на основании совершения работником дисциплинарного проступка и влечет наступление для него негативных последствий в виде определенных законодательством дисциплинарных взысканий.
Concept and types of disciplinary liability in the labor law of Ukraine
Грищенко, Р. С. Поняття та види дисциплінарної відповідальності у трудовому праві України / Грищенко Р. С. // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 3. - С. 56-59.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; юридична відповідальність; юридическая ответственность; legal liability; дисциплінарна відповідальність; дисциплинарная ответственность; disciplinary liability; види дисциплінарної відповідальності; виды дисциплинарной ответственности; types of disciplinary liability; трудові правовідносини; трудовые правоотношения; labor legal relations; дисципліна праці; дисциплина труда; labor discipline