Роль образів психічного стану в розробці психокорекційних програм - Балабанова, Л. М.; Balabanova, L. M.; Жданова, І. В.; Zhdanova, І. В.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6361-3029 (Психологічна допомога особам, які беруть участь в антитерористичній операції : матеріали міжвідомч. наук.-практ. конф. (м. Київ, 30 берез. 2016 р.) : у 2 ч. – Київ : Нац. акад. внутр. справ, 2016. – Ч. 1. – С.52-55, 2016)
У тезах доповіді проаналізовано роль образів психічного стану у формуванні соціально-психологічної дезадаптації та посттравматичних стресових розладів учасників АТО. Охарактеризована структура, зміст, типові картини та особливості психічних станів учасників АТО. Показано, що психокорекційні програми повинні бути спрямовані на декомпозицію перцептивно-рефлексивних, стильових, фунціональних та емоційно-вольових елементів, які формують сталий образ негативного психічного стану. Означені методи та прийоми саморегуляції психічних станів учасниками АТО в межах когнітивної, емоційної та поведінкової складових.

The theses deal with the analysis role of mental images in the formation of socio-psychological disadaptation and post-traumatic stress disorders of participants in the ATO. The structure, content, typical pictures and features of the mental states of the participants of the ATO was characterized. It is shown that psychocorrectional programs should be aimed at decomposition of perceptual-reflexive, stylistic, functional and emotional-volitional elements that form a stable image of a negative mental state. It was indicate the methods and techniques of self-regulation of mental states by participants of the ATO within the framework of cognitive, emotional and behavioral components.

В тезисах доклада проанализирована роль образов психического состояния в формировании социально-психологической дезадаптации и посттравматических стрессовых расстройств участников АТО. Охарактеризована структура, содержание, типичные картины и особенности психических состояний участников АТО. Показано, что психокоррекционные программы должны быть направлены на декомпозицию перцептивно-рефлексивных, стилевых, фунциональных и эмоционально-волевых элементов, которые формируют устойчивый образ негативного психического состrояния. Указаны методы и приемы саморегуляции психических состояний участниками АТО в рамках когнитивной, эмоциональной и поведенческой составляющих.
Балабанова Л. М. Роль образів психічного стану в розробці психокорекційних програм / Балабанова Л. М., Жданова І. В. // Психологічна допомога особам, які беруть участь в антитерористичній операції : матеріали міжвід. наук.-практ. конф. (м. Київ, 30 берез. 2016 р.) : у 2 ч. / [ред. кол.: В. В. Чернєй, М. В. Костицький, О. І. Кудерміна та ін.]. – Київ : Нац. акад. внутр. справ, 2016. – Ч.1. – С.52-55.
Keywords: образ; психічний стан; саморегуляція; психокорекційна програма; image; mental state; self-regulation; psychocorrectional program; образ; психическое состояние; саморегуляция; психокоррекционная программа; Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; зона АТО; учасники АТО