Кодифікація законодавства про органи охорони правопорядку на території України у період з X ст. до XVII ст. - Качинська, М. О.; Kachynska, M. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7319-4470 (Наше право. - 2013. - № 8. - С. 28-31, 2013)
У статті розглянуто питання виникнення та діяльності перших державних утворень на території України у період з X ст. до XVII ст. Проаналізовано причини та умови правотворчості державних утворень, розглянуто такі кодифіковані нормативні акти, як Руська Правда, Литовські статути, Березневі статті. Звернута окрема увага на причини та умови прийняття Руської Правди.

The article is devoted to the problem of first state appearance and activity on the territory of Ukraine since X till XVII age. Reasons and terms of law activity was analyzed in the article. The author paies attention to different documents and Laws.

В статье рассмотрены вопросы возникновения и деятельности первых государственных образований на территории Украины в период с X ст. по XVII ст. Проанализированы причины и условия правотворчества, рассмотрены такие кодифицированные нормативные акты, как Руська Правда, Литовские статуты, Мартовские статьи. Автор уделил внимание причинам и условиям принятия Руськой Правды.
Качинська, М. О. Кодифікація законодавства про органи охорони правопорядку на території України у період з X ст. до XVII ст. / М. О. Качинська // Наше право. - 2013. - № 8. - С. 28-31.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Історія. History. История; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; органи охорони правопорядку; правоохоронні органи; правоохранительные органы; law enforcement; Руська правда; Russian Truth; Русская правда; Литовские статуты; Литовські статути; Lithuanian Statutes; Мартовские статьи; Березневі статті