До питання забезпечення безпеки аеропортів - Найда, В. О.; Naida, V. O.; Нічипорук, І.; Nichyporuk, I.; Ткачук, П.; Tkachuk, P.; Віталій Найда (Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Дніпро, 15 берез. 2024 р.) : у 2-х ч. – Дніпро : ДДУВС, 2024. – Ч. ІІ. – С. 475-476, 2024)
Зазначено, що процес забезпечення безпеки в аеропортах є надзвичайно важливим, оскільки охоплює цілий комплекс заходів із зменшення ризиків терористичних та інших неправомірних дій.

It is noted that the process of ensuring security at airports is extremely important, as it covers a whole range of measures to reduce the risks of terrorist and other illegal actions.

Отмечено, что процесс обеспечения безопасности в аэропортах очень важен, поскольку охватывает целый комплекс мер по уменьшению рисков террористических и других неправомерных действий.
Keywords: аеропорт; забезпечення безпеки; терористичні загрози; airport; security; terrorist threats; аэропорт; обеспечение безопасности; террористические угрозы