Анулювання актового запису про недійсний шлюб державними органами реєстрації органів цивільного стану - Ковтунова, Л. Ю.; Kovtunova, L. Yu. (Право і Безпека. – 2009. – № 1. – С. 211-217, 2009)
Сімейний кодекс України у певних випадках передбачає анулювання запису про шлюб органами РАЦС без розгляду справи у суді. Такий порядок має численні недоліки і не відповідає потребам захисту прав та законних інтересів фізичних осіб. Шлюб має визнаватися недійсним тільки у судовому порядку, а актовий запис про шлюб, зареєстрований із порушенням вимог чинного законодавства, може бути анульований тільки на підставі рішення суду про визнання шлюбу недійсним. SK of Ukraine in certain cases determines record cancellation about marriage by the organs of RAGS without matter consideration in a court. Such order has the numerous failings and does not satisfy the assertions and legal interests of physical persons. Marriage must only be acknowledged ineffective in a judicial order, and an official record about marriage registered with requirements breaks of current legislation can only be discharged on the basis of conclusion about adjudgement to be ineffective. Семейный кодекс Украины в определенных случаях предусматривает аннулирование записи о браке органами РАГС без рассмотрения дела в суде. Такой порядок имеет многочисленные недостатки и не отвечает потребностям защиты прав и законных интересов физических лиц. Брак должен признаваться недействительным только в судебном порядке, а актовая запись о браке, зарегистрированном с нарушением требований действующего законодательства, может быть аннулирована только на основании решения суда о признании брака недействительным.
Ковтунова Л. Ю. Анулювання актового запису про недійсний шлюб державними органами реєстрації органів цивільного стану / Л. Ю. Ковтунова // Право і Безпека. – 2009. – № 1. – С. 211-217.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; шлюб; недійсність шлюбу; визнання шлюбу недійсним; анулювання актового запису про недійсний шлюб; marriages; nullity of marriage; invalidation of marriage; annulment of an act of invalid marriage; браки; недействительность брака; признание брака недействительным; аннулирование актовой записи о недействительности брака