Фінансово-правовий механізм контролю ЄС за наданням державної підтримки - Романченко, Д. І.; Romanchenko, D. I. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 195-196, 2021)
Констатовано, що у ЄС здійснюється процес мінімізації державної допомоги суб’єктам господарювання та створення складного фінансово-правового механізму контролю та обмеження здійснення державної підтримки суб’єктам господарювання. Тому для більш легкої подальшої інтеграції до простору ЄС Україна має поступово відходити від використання моделі прямої державної підтримки суб’єктів господарювання та переходити до інших моделей їх стимулювання.

It has been established that the process of minimizing state aid to business entities and creating a complex financial and legal mechanism for controlling and limiting the implementation of state support to business entities is underway in the EU. Therefore, for easier further integration into the EU space, Ukraine should gradually move away from the use of the model of direct state support of business entities and move to other models of their stimulation.

Констатировано, что в ЕС осуществляется процесс минимизации государственной помощи субъектам хозяйствования и созданию сложного финансово-правового механизма контроля и ограничению осуществления государственной поддержки субъектам хозяйствования. Поэтому для более легкой интеграции в пространство ЕС Украина должна постепенно отходить от использования модели прямой государственной поддержки субъектов хозяйствования и переходить к другим моделям их стимулирования.
Романченко, Д. І. Фінансово-правовий механізм контролю ЄС за наданням державної підтримки / Дар’я Ігорівна Романченко // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 трав. 2021 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Сум. філ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2021. – С. 195-196.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Міжнародне право .International Law. Международное право; фінансово-правовий механізм контролю; financial and legal mechanism of control; финансово-правовой механизм контроля; державна підтримка; state support; государственная поддержка; суб’єкти господарювання; business entities; субъекты хозяйствования; Європейський Союз; European Union; Европейский Союз