Методичні рекомендації щодо організації роботи із запобігання корупції юридичних осіб, що належать до сфери управління МВС - Моргунов, О. А.; Morhunov, O. A.; Романюк, П. І.; Romaniuk, P. I.; Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Музичук, О. М.; Muzychuk, O. M.; Шатрава, С. О.; Shatrava, S. O.; Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; et al. (Київ : [ІНФОТЕХ], 2023. - 104 с., 2023)
Методичні рекомендації щодо організації роботи із запобігання корупції юридичних осіб, що належать до сфери управління МВС (Методичні рекомендації), підготовлено Міністерством внутрішніх справ України спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ з метою дієвого впровадження превентивних інструментів зі здійснення в межах повноважень заходів щодо запобігання і протидії корупції в закладах, установах і на підприємствах, що належать до сфери управління МВС (Юридичні особи). Методичні рекомендації розраховано для використання в роботі уповноваженими підрозділами (особами) з питань запобігання та виявлення корупції юридичних осіб. Підготовлені методичні рекомендації мають інформаційно-роз’яснювальний характер та не встановлюють правових норм.

Methodological recommendations on the organization of work on preventing corruption of legal entities falling under the jurisdiction of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine (Methodological recommendations) were prepared by the Ministry of Internal Affairs of Ukraine together with the Kharkiv National University of Internal Affairs with the aim of effectively implementing preventive tools for implementing, within the scope of their powers, measures to prevent and combat corruption in institutions, organizations and enterprises falling under the jurisdiction of the Ministry of Internal Affairs (Legal entities). The methodological recommendations are designed for use in the work of authorized units (persons) on the prevention and detection of corruption of legal entities. The prepared methodological recommendations are of an informative and explanatory nature and do not establish legal norms.
Keywords: запобігання корупції юридичних осіб; науково-методичні рекомендації; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; уповноважені підрозділи з антикорупційної діяльності; правовий статус; юридичні особи; корупція; уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції; Україна; компетенція; корупційні ризики; мінімізація корупційних ризиків; антикорупційна програма; prevention of corruption of legal entities; corruption; legal entities; Ukraine; предотвращение коррупции юридических лиц; Украина; коррупция; юридические лица