Правові форми реалізації правоохоронної функції держави: адміністративно-правовий аспект - Безпалова, О. І.; Bezpalova, O. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2886-695X; ResearcherID: J-7221-2016 (Митна справа. – 2013. – Спец. вип. № 2. – С. 402–409, 2013)
Обґрунтовано значущість правової форми реалізації правоохоронної функції держави, розкрито її зміст. Сформульовано основні правові форми реалізації правоохоронної функції держави: правотворчу (у складі якої виокремлюється доктринальна форма); установчу; правореалізаційну (в її рамках існують правозастосовна, інтерпретаційна та правоосвітня (або правовиховна). Розкрито зміст кожної із наведених форм. Визначено ключові моменти, на які необхідно звертати увагу під час здійснення правових форм реалізації правоохоронної функції держави.

The importance of legal form of realizing the law enforcement function of the state is grounded, its content is revealed. The author formulates basic legal forms of realizing the law enforcement function of the state: law-making (where doctrinal form is singled out); constituent; legal and implementing (it includes law enforcement, interpretational and legal educational (or legal and educative). The content of each of the stated forms is revealed. The key points that should be paid attention on, while realizing legal forms of realizing of the law enforcement function of the state, are determined.

Обоснована значимость правовой формы реализации правоохранительной функции государства, раскрыто ее содержание. Сформулированы основные правовые формы реализации правоохранительной функции государства: правотворческая (в составе которой выделяется доктринальная форма); учредительная; правореализационная (в ее рамках существуют правоприменительная, интерпретационная и правообразовательная (или воспитательная). Раскрыто содержание каждой их перечисленных форм. Определены ключевые моменты, на которые следует обращать внимание во время осуществления правовых форм реализации правоохранительной функции государства.
Безпалова, О. І. Правові форми реалізації правоохоронної функції держави: адміністративно-правовий аспект / О. І. Безпалова // Митна справа. – 2013. – Спец. вип. № 2. – С. 402–409.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; правоохоронна функція держави; правові форми; удосконалення; правоохранительная функция государства; правовые формы; усовершенствование; law enforcement function of the state; legal forms; improvement