Верховенство права як ключова засада організації та проходження служби в органах Національної поліції України - Пузанова, Т. А.; Puzanova, T. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6658-6054 (Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.). – Харків, 2019. – С. 384-386., 2019)
Автором зазначено, що принцип верховенства права означає, що норми усіх галузей права повинні відповідати принципам і нормам Основного Закону, а такі види діяльності, як нормотворча, правозастосовна та інші щодо здійснення правових приписів, мають бути зорієнтовані виключно на Конституцію. Здійснюючи повноваження щодо реалізації державної влади, працівники поліції зобов’язуються дотримуватися не лише спеціальних норм, які визначають внутрішній порядок проходження служби, але й керуватися загальними конституційними приписами.

The author states that the principle of the rule of law means that the norms of all branches of law must comply with the principles and norms of the Basic Law, and such activities as rule-making, law enforcement and others in the implementation of legal prescriptions must be focused exclusively on the Constitution. Exercising the powers to exercise state power, police officers undertake to comply not only with special norms that determine the internal procedure for serving, but also be guided by general constitutional regulations.

Автором указано, что принцип верховенства права означает, что нормы всех отраслей права должны соответствовать принципам и нормам Основного Закона, а такие виды деятельности как нормотворческая, правоприменительная и другие по осуществлению правовых предписаний должны быть ориентированы исключительно на Конституцию. Осуществляя полномочия по реализации государственной власти, работники полиции обязуются соблюдать не только специальные нормы, определяющие внутренний порядок прохождения службы, но и руководствоваться общими конституционными предписаниями.
Пузанова, Т. А. Верховенство права як ключова засада організації та проходження служби в органах Національної поліції України / Т. А. Пузанова // Харківський національний університет внутрішніх справ: 25 років досвіду та погляд у майбутнє (1994–2019 рр.) : зб. тез доп. на міжнар. наук.-практ. конф. до 25-річчя створення ун-ту (м. Харків, 22 листоп. 2019 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків, 2019. – С. 384-386.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Органи внутрішніх справ. Internal affairs agencies. Органы внутренних дел; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; проходження служби в Національній поліції України; прохождение службы в Национальной полиции Украины; service in the National Police of Ukraine; сутність служби в поліції; сущность службы в полиции; nature of police service; конституційні принципи; конституционные принципы; constitutional principles; принцип верховенства права; принцип верховенства права; rule of law