Реалізація рекомендацій національних та європейських правозахисних організацій у частині запровадження міжнародного досвіду поліцейської діяльності у сфері дотримання прав і свобод людини під час перебування в місцях несвободи: науково-методичні рекомендації - ХНУВС; Kharkiv National University of Internal Affairs; Святокум, І. О.; Sviatokum, I. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4374-5494; ResearcherID: I-7047-2016 (Харків : ХНУВС, 2019. – 64 с., 2019)
У рекомендаціях розглянуто основні міжнародні документи у сфері дотримання прав і свобод людини під час перебування в місцях несвободи, а також порядок їх відображення в українському законодавстві. Окрема увага звернута на систему «custody records», яка наразі впроваджується та реалізується у Великобританії, модель якої була взята за основу при підготовці даної системи.

The recommendations consider the main international documents in the field of observance of human rights and freedoms during their stay in places of detention, as well as the procedure for their reflection in Ukrainian legislation.

В рекомендациях рассмотрены основные международные документы в сфере соблюдения прав и свобод человека во время пребывания в местах несвободы, а также порядок их отображения в украинском законодательстве.
науково-методичні рекомендації
Реалізація рекомендацій національних та європейських правозахисних організацій у частині запровадження міжнародного досвіду поліцейської діяльності у сфері дотримання прав і свобод людини під час перебування в місцях несвободи: наук.-метод. рек. / [І. О. Святокум]; МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2019. – 64 с.
Keywords: Кримінально-виконавче право. Criminal and Executive Law. Уголовно-исполнительное право; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Україна. Ukraine. Украина; Науково-методичні видання. Scientific and methodical publications. Научно-методические издания; дотримання прав і свобод людини під час перебування в місцях несвободи; міжнародні документи; національний превентивний механізм; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; міжнародні стандарти; місця несвободи; места несвободы; places of imprisonment; поліцейська діяльність; custody records; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience