Діяльність слідчих Головного управління Національної поліції в Харківській області в умовах воєнного стану - Болвінов, С. П.; Bolvinov, S. P. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 76-79, 2025)
Війна задала новий темп і пріоритети роботи поліції, насамперед пов’язаних із необхідністю виконувати нові завдання, долати виклики сучасності. Слідчі поліції під загрозою повторних обстрілів, у безпосередній близькості до лінії бойового зіткнення, ризикуючи власним життям реєструють, збирають докази та розслідують воєнні злочини в умовах воєнного стану.

The war set a new pace and priorities for police work, primarily related to the need to perform new tasks and overcome the challenges of modernity. Police investigators, under the threat of repeated shelling, in close proximity to the front line, risking their own lives, register, collect evidence, and investigate war crimes under martial law.
Keywords: Україна; правоохоронні органи; слідчі; Головне управління Національної поліції; Харківська область; документування воєнних злочинів; ідентифікація; умови воєнного стану; Ukraine; law enforcement agencies; investigators; Main Directorate of the National Police; Kharkiv region; documentation of war crimes; identification; martial law conditions