Засоби забезпечення анонімності в мережі - Каланча, А. А.; Kalancha, A. A.; Світличний, В. А.; Svitlychnyi, V. A.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-3381-3350 (Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів: матеріали круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2021 р.). – Харків: ХНУВС, 2021. – С. 58-61, 2021)
Зауважено, що анонімність - соціокультурне явище, що побудоване довкола поняття приватності та свободи кожної людини в мережі. Розглянуто питання забезпечення власної безпеки(анонімності) в мережі Інтернет.

It is noted that anonymity is a socio-cultural phenomenon that is built around the concept of privacy and freedom of each person in the network. The issue of ensuring one's own security (anonymity) on the Internet is considered.

Замечено, что анонимность – социокультурное явление, построенное вокруг понятия конфиденциальности и свободы каждого человека в сети. Рассмотрены вопросы обеспечения собственной безопасности (анонимности) в сети Интернет.
Каланча, А. А. Засоби забезпечення анонімності в мережі / Каланча Андрій Андрійович, Світличний Віталій Анатолійович // Застосування інформаційних технологій у діяльності правоохоронних органів: матеріали круглого столу (м. Харків, 14 груд. 2021 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. справ., Каф. кібербезпеки та DATA-технологій. – Харків: ХНУВС, 2021. – С. 58-61.
Keywords: Техніка. Технічні науки. Machinery. Engineering. Техника. Технические науки; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Інтернет; Internet; Интернет; анонімність; anonymity; анонимность; засоби забезпечення безпеки; means of security; средства обеспечения безопасности; проксі-сервери; proxy servers; прокси-серверы; Tor; VPN/SSH