Особливості здійснення волонтерської діяльності в Україні - Гуртова, К. М.; Hurtova , K. M.; Ксенія Гуртова (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХII Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 1 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 139-140, 2023)
Підкреслено, що волонтерська діяльність позитивно впливає на покращення якості життя людей, їх особистого розвитку, вчить допомагати іншим людям, які потребують допомоги. Крім того, волонтерство сприяє побудові справедливого, мирного та громадянського суспільства.

It is emphasized that volunteering has a positive effect on quality improvement life of people, their personal development, teaches to help other people in need help In addition, volunteering contributes to building a just, peaceful and civil society.

Подчеркнуто, что волонтерская деятельность положительно влияет на улучшение качества. жизнь людей, их личного развития, учит помогать другим нуждающимся в помощи. Кроме того, волонтерство способствует построению справедливого, мирного и гражданского общества.
Keywords: волонтерство; volunteering; волонтерська діяльність; volunteer activity; волонтерская деятельность; волонтерський рух; volunteer movement; волонтерское движение; законодавство; legislation; законодательство