Безпосередня правотворчість як форма правотворчого процесу в діяльності Міністерства внутрішніх справ України - Слинько, Д. В.; Slynko, D. V.; Дмитро Слинько (Актуальні проблеми правотворчості в Україні : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 141-143, 2024)
Зазначено, що безпосередній правотворчий процес в діяльності Міністерства внутрішніх справ України полягає у розробці правових норм, їх вдосконаленні, зміні та доповненні, скасуванні. Визначено, що таким чином здійснюється правове регулювання, видання нормативно-правових актів.

It is noted that the direct law-making process in the activities of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine consists in the development of legal norms, their improvement, amendment and supplementation, and cancellation. It is determined that in this way legal regulation is carried out, the publication of regulatory legal acts is carried out.

Отмечено, что непосредственный правотворческий процесс в деятельности Министерства внутренних дел состоит в разработке правовых норм, их совершенствовании, изменении и дополнении, отмене. Установлено, что таким образом осуществляется правовое регулирование, издание нормативно-правовых актов.
Keywords: Україна; Ministry of Internal Affairs of Ukraine; безпосередня правотворчість; правотворчий процес; Міністерство внутрішніх справ України; Ukraine; direct lawmaking; law-making process