До проблеми вивчення психологічного змісту професійної відповідальності працівників поліції - Ламаш, І. В.; Lamash, I. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9548-4006 (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.). – Харків, 2018. – С. 176-179, 2018)
Представлено стислий огляд стану вивченості психологічного змісту проблеми професійної відповідальності працівників поліції. Зазначено, що професійна відповідальність е необхідною умовою професіоналізму сучасного поліцейського, але у вітчизняній психології ця проблема залишається недостатньо вивченою. Відзначено необхідність визначення поняття «професійна відповідальність працівника поліції» у психологічному сенсі, створення відповідної системної моделі зазначеного феномену та вивчення психологічних детермінант його функціонування.

A brief review of the state of study of the psychological content of the problem of professional responsibility of police officers is presented. It is noted that professional responsibility is a necessary condition for the professionalism of a modern police officer, but this problem remains insufficiently studied in domestic psychology. The need to define the concept of "professional responsibility of a police officer" in the psychological sense, to create an appropriate system model of the specified phenomenon and to study the psychological determinants of its functioning was noted.

Представлен краткий обзор состояния изученности психологического содержания проблемы профессиональной ответственности работников полиции. Отмечено, что профессиональная ответственность является необходимым условием профессионализма современного полицейского, но в отечественной психологии эта проблема остается недостаточно изученной. Отмечена необходимость определения понятия "профессиональная ответственность работника полиции" в психологическом смысле, создание соответствующей системной модели указанного феномена и изучение психологических детерминант его функционирования.
Ламаш, І. В. До проблеми вивчення психологічного змісту професійної відповідальності працівників поліції / Ірина Володимирівна Ламаш // Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : тези доп. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 берез. 2018 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. –Харків, 2018. – С. 176-179.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; поліція; police; полиция; працівник поліції; police officer; работник полиции; професійна відповідальність; professional responsibility; профессиональная ответственность; професіоналізм; professionalism; профессионализм; професійна підготовка; professional training; профессиональная подготовка