Регламентація права на безпеку в універсальних актах з прав людини в аспекті захисту учасників міжнародного кримінального судочинства - Фоміна, Л. О.; Fomina, L. O. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 36, т. 2. - С. 187-191, 2016)
У статті проаналізовано положення універсальних міжнародно-правових актів, а саме: Хартії прав людини, конвенцій, резолюцій, рекомендацій, прийнятих Генеральною Асамблеєю ООН, Економічною та Соціальною Радою ООН, доповідей Програми розвитку ООН, рішень Конгресів ООН із запобігання злочинності й поводження з правопорушниками (Конгресів ООН із запобігання злочинності й кримінального правосуддя) – щодо закріплення права на безпеку; приділено увагу праву на забезпечення безпеки учасників міжнародного кримінального судочинства.

In this article it was analyzed the provisions of the universal international legal acts: Charter of human rights conventions, the resolutions, recommendations adopted by the General Assembly of the United Nations and Economic and Social Council of the United Nations, reports of the United Nations Development Programme, decisions of the United Nations Congress on Crime Prevention and the Treatment of Offenders (United Nations Congress on Crime Prevention and criminal justice) for the right to security; it was focused on the issue of human security in the international criminal justice system.

В статье проанализированы положения универсальных международно-правовых актов, а именно: Хартии прав человека, конвенций, резолюций, рекомендаций, принятых Генеральной Ассамблеей ООН, Экономическим и Социальным Советом ООН, докладов Программы развития ООН, решений Конгрессов ООН по предупреждению преступности и обращению с правонарушителями (Конгрессов ООН по предупреждению преступности и уголовному правосудию) – относительно закрепления права на безопасность; уделено внимание праву на обеспечение безопасности участников международного уголовного судопроизводства.
The regulation of the right to security in the universal fcts of human rights in the aspect of protection of participants of international criminal proceedings
Фоміна, Л. О. Регламентація права на безпеку в універсальних актах з прав людини в аспекті захисту учасників міжнародного кримінального судочинства / Л. О. Фоміна // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія : Право. - 2016. - Вип. 36, т. 2. - С. 187-191.
Keywords: Міжнародне право .International Law. Международное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; безпека; права людини; міжнародне кримінальне судочинство; статус учасників судочинства; безопасность; права человека; международное уголовное судопроизводство; статус участников судопроизводства; security; human rights; international criminal proceedings; status of participants in proceedings