Специфіка сприйняття часу комбатантами - Гудименко, В. С.; Hudymenko, V. S. (Психологічні читання : зб. матеріалів ІХ наук.-практ. конф. молод. вчених (м. Харків, 1 груд. 2023 р.) : у 2-х т. – Харків : ХНУВС, 2023. – Т. 1. – С. 48-49, 2023)
Відзначено, що поглиблене вивчення особливостей часових особистісних характеристик комбатантів, сприятиме розробці дієвих програм психологічної реабілітації, виходячи з індивідуальних показників активності центральної нервової системи та адаптивних можливостей особистості.

It was noted that an in-depth study of the peculiarities of the temporal personal characteristics of combatants will contribute to the development of effective psychological rehabilitation programs, based on individual indicators of the activity of the central nervous system and adaptive capabilities of the individual.

Отмечено, что углубленное изучение особенностей временных личностных характеристик комбатантов будет способствовать разработке действенных программ психологической реабилитации исходя из индивидуальных показателей активности центральной нервной системы и адаптивных возможностей личности.
Keywords: комбатанти; combatants; комбатанты; морально-психологічний стан; moral and psychological state; морально-психологическое состояние; сприйняття часу; perception of time; восприятие времени; військовослужбовці; military personnel; военнослужащие