Кримінологічний захист засобів масової інформації: феноменологія та механізм забезпечення : реферат дисертації - Пахнін, М. Л.; Pakhnin, M. L.; Микола Пахнін (Харків : Харківський національний університет внутрішніх справ, 2023)
Дисертація присвячена розробці наукових засад кримінологічного захисту засобів масової інформації в Україні в сучасних умовах посттоталітарного транзиту, а надто під час відсічі збройної агресії з боку РФ. Досліджено проблемні питання формування системи кримінологічного захисту ЗМІ, організації та здійснення протидії криміналізації ЗМІ та сформульовано авторське бачення шляхів їх вирішення. У результаті проведеного дослідження запропоновано низку нових наукових положень та висновків.

The dissertation is devoted to the development of the scientific foundations of criminology protection of mass media in Ukraine in modern conditions post-totalitarian transit, and especially during the repulse of armed aggression by the Russian Federation. The problematic issues of the formation of the system of criminological protection of mass media were studied, organization and countermeasures against the criminalization of mass media and formulated the author's vision of ways to solve them. As a result of the the study offered a number of new scientific provisions and conclusions.

Диссертация посвящена разработке научных основ криминологической защиты средств массовой информации в Украине в современных условиях посттоталитарного транзита, особенно во время отпора вооруженной агрессии со стороны РФ. Исследованы проблемные вопросы формирования системы криминологической защиты СМИ, организации и осуществления противодействия криминализации СМИ и сформулировано авторское видение путей их разрешения. В результате проведенного исследование предложено рядом новых научных положений и выводов.
Реферат дисертації на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук
Criminological Protection of Mass Media: Phenomenology and Guaranteeing Mechanism
Keywords: Автореферати дисертацій. Abstracts of Theses. Авторефераты диссертаций; 12.00.08; 081 - Право; засоби масової інформації; ЗМІ; кримінологічний захист; кримінологічне забезпечення; злочинність; протидія; криміналізація; криміногенний вплив; механізм; mass media; criminological protection; criminological guaranteeing; crime rate; counteraction; criminalization; criminogenic influence; mechanism; средства массовой информации; СМИ; криминологическая защита; криминологическое обеспечение; преступность; противодействие; криминализация; криминогенное влияние; механизм