Перевірка рівня знань мови як елемент процедури набуття громадянства України - Лазарєв, В. В.; Lazariev, V. V.; Лазарєв Віктор Вікторович (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна : № 945. Серія : Право. - 2010. - Вип. 8. - С. 247-249., 2010)
У статті досліджено питання щодо перевірки рівня знань мови як однієї з вимог до набуття громадянства. Звернено увагу на зарубіжний досвід розв’язання цього питання. Запропоновано запозичення певних елементів досвіду зарубіжних країн з метою інтеграції його у законодавство України про громадянство.

In the article the question of checking the level of knowledge of language as one of the requirements for citizenship. Attention is paid to foreign experience in solving this issue. Proposed borrowing certain elements of the experience of foreign countries in order to integrate it into the legislation of Ukraine on citizenship.

В статье исследован вопрос о проверке уровня знаний языка как одного из требований к получению гражданства. Обращено внимание на зарубежный опыт решения этого вопроса. Предложено заимствования определенных элементов опыта зарубежных стран с целью интеграции его в законодательство Украины о гражданстве.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; громадянство; гражданство; набуття громадянства; приобретение гражданства; національна мова; знання мови; национальный язык; знание языка; citizenship; acquisition of nationality; national language; language proficiency