Діяльність правоохоронних органів України у сфері запобігання кримінальному радикалізму - Маслова, Н. Г.; Maslova, N. H. (Право і суспільство. – 2019. – № 6. – С. 57-62, 2019)
У статті досліджено роботу правоохоронних органів України крізь призму їх діяльності як суб’єктів протидії кримінальному радикалізму. Діяльність зазначених органів розглянуто через здійснення ними спеціально-кримінологічного запобігання злочинам радикального спрямування. Визначено основні заходи протидії кримінальному радикалізму залежно від стадії виявлення правоохоронними органами злочинної діяльності, починаючи з виявлення причин та умов, що детермінують злочинні прояви кримінального радикалізму, до припинення злочинної діяльності незаконних збройних або військових формувань та окремих осіб.

The article explores the work of law enforcement agencies of Ukraine through the prism of their activities as subjects of counteraction to criminal radicalism. The activities of these agencies were considered through the implementation of their special criminological prevention of radical crimes. The basic measures of counteraction to criminal radicalism, depending on the stage of detection by law enforcement agency of criminal activity, from the identifcation of the causes and conditions that determine the criminal manifestations of criminal radicalism to the termination of criminal activity of illegal armed or military formations and individuals, are determined.

В статье исследована работа правоохранительных органов Украины сквозь призму их деятельности как субъектов противодействия криминальному радикализма. Деятельность указанных органов рассмотрено через осуществление ими специально-криминологического предупреждения преступлений радикального толка. Определены основные меры противодействия уголовном радикализма в зависимости от стадии выявления правоохранительными органами преступной деятельности, начиная с выявления причин и условий, детерминирующих преступные проявления уголовного радикализма, к прекращению преступной деятельности незаконных вооруженных или военных формирований и отдельных лиц.
Маслова Н. Г. Діяльність правоохоронних органів України у сфері запобігання кримінальному радикалізму / Маслова Н. Г. // Право і суспільство. – 2019. – № 6. – С. 57-62. – DOI: https://doi.org/10.32842/2078-3736-2019-6-1-10.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; протидія злочинності; кримінальний радикалізм; спеціально-кримінологічне запобігання; правоохоронні органи; counteraction to crimes; criminal radicalism; special criminological prevention; law enforcement agencies; противодействие преступности; правоохранительные органы; уголовный радикализм