Проблеми правового регулювання протидії екстремізму в Україні - Баранова, Ц. С.; Baranova, Ts. S. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24-25 трав. 2019 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2019. – С. 48-50., 2019)
Зазначено, що інтенсивне поширення екстремізму в світі зумовлює необхідність прийняття масштабних програм, спрямованих на недопущення екстремістської діяльності та зменшення її проявів. Створення в Україні ефективної правової бази для протидії екстремізму – вимога часу, яку необхідно неодмінно виконати, оскільки зволікання з правовим регулювання цієї сфери може призвести до непоправних наслідків.

It is noted that the intensive spread of extremism in the world necessitates the adoption of large-scale programs aimed at preventing extremist activity and reducing its manifestations. The creation in Ukraine of an effective legal framework for countering extremism is a requirement of the time, which must be met without fail, since delay in the legal regulation of this area can lead to irreparable consequences.

Отмечено, что интенсивное распространение экстремизма в мире обуславливает необходимость принятия масштабных программ, направленных на недопущение экстремистской деятельности и уменьшение ее проявлений. Создание в Украине эффективной правовой базы для противодействия экстремизму – требование времени, которое необходимо непременно выполнить, поскольку промедление с правовым регулированием этой сферы может привести к непоправимым последствиям.
Баранова, Ц. С. Проблеми правового регулювання протидії екстремізму в Україні / Ц. С. Баранова // Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24-25 трав. 2019 р.) / МВС України, Сум. філія Харків. нац. ун-ту внутр. справ. – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2019. – С. 48-50.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; екстремізм; экстремизм; extremism; тероризм; терроризм; terrorism; протидія екстремізму; противодействие экстремизму; countering extremism; провокація масових заворушень; провокация массовых беспорядков; provocation of riots; громадянська непокора; гражданское неповиновение; civil disobedience; терористичні акції; террористические акции; terrorist actions; дотримання принципу верховенства права; соблюдение принципа верховенства права; respect for the rule of law