Військовий гарнізон як об’єкт адміністративно-правового регулювання - Остапенко, І. О.; Ostapenko, I. O. (Наше право. - 2017. - № 4. - С. 76-81, 2017)
У статті з’ясовано поняття структури військового гарнізону, охарактеризована організаційно-управлінська система керівництва гарнізоном. Також визначено загальногарнізонні заходи за участю військових частин гарнізону, з’ясовані основні завдання адміністративно-правових структур гарнізону та розглянуто суть управлінської діяльності в гарнізоні у розрізі функціонування окремих складових гарнізону: військових частин, установ, організацій.

The article clarifies the concept of the structure of the military garrison, describes the organizational and managerial system of guards of the garrison. Also, general-zone measures with the participation of the military units of the garrison have been identified, the main tasks of the administrative-legal structures of the garrison are determined and the essence of the management activity in the garrison is considered in the context of the functioning of certain components of the garrison: military units, institutions and organizations.

В статье выяснено понятие структуры военного гарнизона, охарактеризована организационно-управленческая система руководства гарнизоном. Также определено общегарнизонные мероприятия с участием воинских частей гарнизона, выяснены основные задачи административно-правовых структур гарнизона и рассмотрены суть управленческой деятельности в гарнизоне в разрезе функционирования отдельных составляющих гарнизона: воинских частей, учреждений, организаций.
Keywords: військовий гарнізон; адміністративно-правове регулювання; організаційна структура; структура управління; управлінська діяльність; військові частини; адміністративно-правові структури; military garrison; administrative and legal regulation; organizational structure; management structure; management activities; military units; administrative and legal structures; военный гарнизон; административно-правовое регулирование; организационная структура; структура управления; управленческая деятельность; воинские части; административно-правовые структуры