Аналіз методик уникнення поліцейськими тунельного зору у службовій діяльності - Гадомська, О. Р.; Hadomska, O. R. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 21 черв. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 628-631, 2024)
Відзначено, що під впливом стресових факторів, які є невід’ємною частиною поліцейської діяльності, може виникати явище «тунельного зору», яке значно обмежує спроможність сприймати інформацію. У зв'язку з цим, вміння контролювати себе в стресовій ситуації, володіти зброєю та уникати «тунельного зору» є вкрай важливим для виконання поліцейських повноважень. Проаналізовано методики тренування, спрямовані на прояв психологічної стійкості поліцейськими під час виконання службових завдань для уникнення «тунельного зору».

It was noted that under the influence of stressful factors, which are an integral part of police activity, the phenomenon of "tunnel vision" may occur, which significantly limits the ability to perceive information. In this regard, the ability to control oneself in a stressful situation, possess a weapon and avoid "tunnel vision" is extremely important for the performance of police powers. Training methods aimed at manifestation of psychological stability by police officers during the performance of official tasks to avoid "tunnel vision".

Отмечено, что под влиянием стрессовых факторов, являющихся неотъемлемой частью полицейской деятельности, может возникать явление «туннельного зрения», значительно ограничивающее способность воспринимать информацию. В связи с этим, умение контролировать себя в стрессовой ситуации, владеть оружием и избегать «туннельного зрения» крайне важно для выполнения полицейских полномочий. Проанализированы методики тренировки, направленные на проявление психологической стойкости полицейскими при выполнении служебных задач во избежание «туннельного зрения».
Keywords: поліцейські; тунельний зір; методика уникнення тунельного зору; службова діяльність; police officers; tunnel vision; technique of avoiding tunnel vision; official activity; полицейские; туннельное зрение; методика избегания туннельного зрения; служебная деятельность