Особливості застосування запобіжних заходів в умовах воєнного стану - Божко, А. І.; Bozhko, A. I. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 419-422, 2025)
Відзначено, що запобіжні заходи є невід'ємною частиною правової системи будь-якої держави, а в умовах воєнного стану вони набувають особливої ваги та специфіки. Застосування таких заходів має бути чітко регламентовано, щоб забезпечити безпеку держави, не порушуючи основні права і свободи громадян. Важливим є постійний моніторинг і коригування законодавства, що регулює ці питання, у відповідь на змінювані загрози воєнного часу.

It is noted that preventive measures are an integral part of the legal system of any state, and in conditions of martial law they acquire special importance and specificity. The application of such measures must be clearly regulated in order to ensure the security of the state without violating the fundamental rights and freedoms of citizens. It is important to constantly monitor and adjust the legislation regulating these issues in response to the changing threats of wartime.
Keywords: Україна; кримінальне провадження; запобіжні заходи; умови воєнного стану; Ukraine; criminal proceedings; preventive measures; martial law conditions