Окремі аспекти міжнародного співробітництва у закладах вищої освіти МВС України в умовах воєнного стану - Музичук, А. О.; Muzychuk, A. O. (Теоретичні питання юриспруденції і проблеми правозастосування: виклики ХХІ століття : тези доп. учасників VI Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 черв. 2022 р.). - Харків: НДІ ППСН, 2022. - С. 56-57, 2022)
Підкреслено, що міжнародне співробітництво у закладах вищої освіти МВС України відіграє провідну роль у підготовці висококваліфікованих фахівців сектору безпеки та оборони. Така діяльність сприяє обміну досвідом, зміцненню партнерства з іншими країнами та підвищенню ефективності роботи у ході пошуку спільних із іноземними фахівцями рішень проблем, що постають перед силами безпеки та оборони в умовах воєнного стану.

It was emphasized that international cooperation in institutions of higher education of the Ministry of Internal Affairs of Ukraine plays a leading role in the training of highly qualified specialists in the security and defense sector. Such activity contributes to the exchange of experience, strengthening of partnerships with other countries and increasing the efficiency of work in the course of finding joint solutions with foreign specialists to the problems faced by the security and defense forces in the conditions of martial law.

Подчеркнуто, что международное сотрудничество в высших учебных заведениях МВД Украины играет ведущую роль в подготовке высококвалифицированных специалистов сектора безопасности и обороны. Такая деятельность способствует обмену опытом, укреплению партнерства с другими странами и повышению эффективности работы в поиске совместных с иностранными специалистами решений проблем, стоящих перед силами безопасности и обороны в условиях военного положения.
Keywords: заклади вищої освіти системи МВС; міжнародне співробітництво; воєнний стан; institutions of higher education of the MIA system; international cooperation; martial law; заведения высшего образования системы МВД; международное сотрудничество; военное положение