Реалізація дізнавачем повноважень щодо проведення слідчих (розшукових) дій за ухвалою слідчого судді - Перекопський, С. Ю.; Perekopskyi, S. Yu.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6304-7795 (Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних органів : матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Кривий Ріг, 28 трав. 2021 р.). – Кривий Ріг, 2021. – С. 144-146, 2021)
Запропоновано законодавчі зміни, які допоможуть скоротити час і матеріальні ресурси правоохоронної та судової систем, покращити механізми розслідувань кримінальних проступків, та допоможуть інтегрувати дізнавача у систему кримінально процесуального законодавства України, внаслідок чого повинна значно покращитись якість досудового розслідування у категорії кримінальних правопорушень, підслідних підрозділам дізнання.

Legislative changes have been proposed to help reduce time and material resources of the law enforcement and judicial systems, to improve criminal investigation mechanisms, and will help to integrate inquirer in the system of criminal procedural legislation of Ukraine, as a result, the quality of the pre-trial investigation should improve significantly categories of criminal offenses subject to investigation by inquiry units.

Предложены законодательные изменения, которые помогут сократить время и материальные ресурсы правоохранительной и судебной систем, улучшить механизмы расследований уголовных проступков и помогут интегрировать дознавателя в систему уголовно-процессуального законодательства Украины, в результате чего должно значительно улучшиться качество досудебного расследования.
Перекопський, С. Ю. Реалізація дізнавачем повноважень щодо проведення слідчих (розшукових) дій за ухвалою слідчого судді / Перекопський С. Ю. // Реалізація прав людини у діяльності правоохоронних органів : матеріали ІV Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Кривий Ріг, 28 трав. 2021 р.) / МВС України, Донец. юрид. ін-т, Криворіз. навч.-наук. ін-т. – Кривий Ріг, 2021. – С. 144-146.
Keywords: Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; слідчі (розшукові) дії; investigative (research) actions; следственные (розыскные) действия; дізнавач; inquirer; дознаватель; повноваження; powers; полномочия; слідчий суддя; investigating judge; следственный судья; кримінально-процесуальне законодавство; criminal procedural legislation; уголовно-процессуальное законодательство