Про питання доцільності вживання категорії публічності як визначальної властивості окремого виду договірного зобов’язання - Вакулович, Е. В.; Vakulovych, E. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7581-0524 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2019. – Спецвип. – С. 44-48, 2019)
У статті проведено порівняльний аналіз тлумачення ознаки публічності, яка притаманна діаметрально протилежним за своєю суттю та змістом видам угод – публічному договору та адміністративному договору, що укладаються в межах і на підставі норм цивільного та адміністративного законодавства.

The article provides a comparative analysis of the interpretation of the publicity attribute, which is inherent in diametrically opposite in its essence and content types of transactions − a public contract and administrative contract, which are concluded within the framework and on the basis of civil and administrative legislation, respectively, a comparative analysis was carried out the scope of both types of contracts, the reasons for the occurrence of the latter, the characteristic features, characteristics, as well as the clarifcation of the contents “public” concept.

В статье проведен сравнительный анализ толкования признака публичности, который присущ диаметрально противоположным по своей сути и содержанию видам сделок − публичному договору и административному договору, которые заключаются в рамках и на основании норм гражданского и административного законодательства, соответственно, собственно сравнительный анализ был проведен на основании исследования сферы действия обоих видов договоров, оснований возникновения последних, характерных признаков, особенностей, а также выяснения содержимого понятия «публичный».
On the issue of the expediency of using the category of publicity as the defining properties of a separate type of contractual obligation
Вакулович, Е. В. Про питання доцільності вживання категорії публічності як визначальної властивості окремого виду договірного зобов’язання / Вакулович Е. В. // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. – 2019. – Спецвип. – С. 44-48.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; публічний договір; адміністративний договір; публічність; цивільно-правовий договір; договір; публичный договор; административный договор; публичность; гражданско-правовой договор; договор; public contract; administrative contract; publicity; civil law; administrative law; civil law contract; contract