Адміністративно-правові засади діяльності патрульної поліції як суб’єкта реалізації державної регіональної політики у сфері безпеки дорожнього руху : дисертація - Стрижак, А. О.; Stryzhak, A. O. (Харківський національний університет внутрішніх справ, 2024)
У дисертаційному дослідженні наведено узагальнення існуючих теоретичних положень та практики правозастосування щодо визначення місця, особливостей та повноважень патрульної поліції в процесі формування та реалізації державної регіональної політики у сфері безпеки дорожнього руху. Запропоновано пропозиції та рекомендації, спрямовані на покращення правозастосування в цій царині.

В диссертационном исследовании приведено обобщение существующих теоретических положений и практики правоприменения по определению места, особенностей и полномочий патрульной полиции в процессе формирования и реализации государственной региональной политики в сфере безопасности дорожного движения. Предложены предложения и рекомендации, направленные на улучшение правоприменения в этой области.

The thesis study has been conducted to summarise the existing theoretical provisions and law enforcement practice with regard to determining the place, features and powers of the patrol police in the process of formulating and implementing the State regional policy in the field of road traffic safety. The author has made proposals and recommendations aimed at improving law enforcement in this area.
Administrative and legal bases of activity of the patrol police as a subject of implementation of the state regional policy in the field of road safety
Keywords: Україна; Дисертації. Theses. Диссертации; 081 – Право; дорожній рух; безпека дорожнього руху; державна регіональна політика; патрульна поліція; превентивна діяльність; адміністративно-правові засоби; адміністративні правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху; сервісні послуги; зарубіжний досвід; адміністративно-правові акти; road traffic; road safety; state regional policy; patrol police; prevention activities; administrative and legal means; administrative offences in the field of road safety; services; foreign experience; evaluation criteria; administrative and legal acts; дорожное движение; безопасность дорожного движения; государственная региональная политика; патрульная полиция; превентивная деятельность; административно-правовые средства