Адміністративно-правове забезпечення прав людини і громадянина на сприятливе природне середовище як основа реалізації державної політики євроінтеграції України - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Право і безпека. - 2011. - № 4 (41). - С. 54-58, 2011)
Охарактеризовано чинне законодавство України та наукову літературу на предмет визначення класифікації й правових засад забезпечення прав громадян на сприятливе природне середовище з урахуванням норм і стандартів європейського законодавства.

Ukrainian legislation and the scientific literature to determine the classification and legal framework within which the rights of citizens to a healthy environment, taking into account the norms and standards of European legislation are characterized.

Охарактеризованы действующее законодательство Украины и научная литература на предмет определения классификации и правовых основ обеспечения прав граждан на благоприятную природную среду с учетом норм и стандартов европейского законодательства.
Keywords: адміністративно-правове забезпечення; administrative and legal support; административно-правовое обеспечение; екологічні права громадян; environmental rights of citizens; экологические права граждан; право на сприятливе природне середовище; right to a favorable natural environment; право на благоприятную природную среду