Проблема надання психологічної допомоги собі й іншим людям під час війни - Тюріна, В. О.; Tiurina, V. O.; Смєлий, А. А.; Smielyi, A. A. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психолог. форуму (м. Харків, Україна, 26 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 323-327, 2024)
Відзначено, що сьогодні всі люди отримують психологічні травми через війну, через всі катастрофічні події. Але травматичність сучасних подій, бід і горя можна зменшити, якщо знати, як з ними впоратися, як реагувати на стрес. Досліджено проблему надання психологічної допомоги собі й іншим людям під час війни.

It was noted that today all people receive psychological injuries because of the war, because of all the catastrophic events. But the traumatic nature of modern events, troubles and grief can be reduced if you know how to deal with them, how to react to stress. The problem of providing psychological help to oneself and other people during the war is studied.

Отмечено, что сегодня все люди получают психологические травмы из-за войны, из-за всех катастрофических событий. Но травматичность современных событий, бед и горя можно снизить, если знать, как с ними справиться, как реагировать на стресс. Исследована проблема оказания психологической помощи себе и другим людям во время войны.
Keywords: психологічна допомога; psychological help; психологическая помощь; війна; war; война; травматичні події; traumatic events; травматические события