Проблеми кваліфікації спричинення смерті особам, які здійснюють агресію - Біла, В. М.; Bila, V. M. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 трав. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 263-266, 2025)
Розглянуто проблему правомірності спричинення смерті особам, які здійснюють агресію. Завдяки чіткому визначенню числа суб’єктів, які здійснюють діяння, передбачені статтею 43-1 КК України, можна значно спростити питання кваліфікації даного роду злочину.

The problem of the legality of causing death to persons who commit aggression is considered. Thanks to a clear definition of the number of subjects who commit acts stipulated by Article 43-1 of the Criminal Code of Ukraine, it is possible to significantly simplify the issue of qualification of this type of crime.
Keywords: Україна; збройна агресія; особа, яка здійснює агресію; комбатанти; спричинення смерті; Ukraine; armed aggression; aggressor; combatants; causing death