Договірне регулювання права на працю поліцейських - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; ResearcherID: AAB-6020-2020; Serhii Bortnyk (Підприємництво, господарство і право. – 2019. – № 5. – С. 120-124, 2019)
У статті на основі аналізу норм чинного законодавства України, а також поглядів учених досліджено проблему договірного регулювання реалізації права на працю поліцейських. Наголошено, що, оскільки зміст контракту прямо визначається нормами чинного законодавства (що зумовлено специфікою функціонального призначення поліції), це суттєво обмежує можливості сторін у визначенні умов організації праці та здійснюваних трудових обов`язків, хоча не порушує основного принципу права на працю – свободи вибору праці, адже контракт укладається на добровільній основі.

In the article, on the basis of analysis of the norms of the current legislation of Ukraine, as well as scientific views of scientists, the problem of contractual regulation of the realization of the right to work of the police was researched. It is stressed that since the content of the contract is directly determined by the norms of the current legislation (which is conditioned by the specifics of the functional purpose of the police), this significantly limits the possibilities of the parties in determining the conditions of organization of work and the exercise of labor obligations, although it does not violate the basic principle of the right to work - freedom of choice of labor, since the contract is concluded on a voluntary basis.

В статье на основе анализа норм действующего законодательства Украины, а также взглядов ученых исследована проблема договорного регулирования реализации права на труд полицейских. Отмечено, что, поскольку содержание контракта прямо определяется нормами действующего законодательства (что обусловлено спецификой функционального назначения полиции), это существенно ограничивает возможности сторон в определении условий организации труда и осуществляемых трудовых обязанностей, хотя не нарушает основного принципа права на труд – свободы выбора труда, ведь контракт заключается на добровольной основе.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; трудовий договір; контракт; трудовий контракт; договірне регулювання; право на працю; працівники поліції; поліцейський; трудовой договор; договорное регулирование; право на труд; работники полиции; полицейский; labor contract; contract; contractual regulation; right to work; police officers