Психологічний ракурс проблеми правомірної поведінки поліцейських - Пономаренко, Я. С.; Ponomarenko, Ya. S.; Пономаренко (Посохова) Яна Сергіївна (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 24 берез. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 98-99, 2023)
Розглянуто психологічні особливості правомірної поведінки поліцейських. Аналіз проведений на підставі вивчення психолого-юридичної літератури, сприяв виділенню специфіки та особливостей правомірної поведінки поліцейськими у професійної діяльності.

The psychological features of lawful behavior of policemen are considered. The analysis carried out on the basis of the study of psychological and legal literature contributed to the identification of the specifics and features of lawful behavior by police officers in their professional activities.

Рассмотрены психологические особенности правомерного поведения полицейских. Анализ проведен на основании изучения психолого-юридической литературы, способствовал выделению специфики и особенностей правомерного поведения полицейскими в профессиональной деятельности.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; поліцейські; police officers; полицейские; правомірна поведінка; lawful behavior; правомерное поведение; професійна діяльність; professional activity; профессиональная деятельность