Специфіка та значення оперативного розмінування підрозділами поліції територій та будівель - Кіріка, Д. В.; Kirika , D. V.; Мірошник, Д. С.; Miroshnyk , D. S.; Diana Kirika (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 122-124, 2023)
Стверджено, що загрози вибухів та вибухонебезпеки стають однією з найбільш актуальних проблем, тому здійснення робіт із розмінування територій та будівель посідають центральне місце в забезпеченні безпеки та захисту населення, об’єктів інфраструктури. Законодавчо органи поліції також мають повноваження проводити оперативне розмінування, яке виконується вибухотехнічними підрозділами.

It is stated that the threats of explosions and explosion hazards are becoming one of the most urgent problems, therefore the implementation of demining of territories and buildings occupy a central place in ensuring the safety and protection of the population and infrastructure facilities. Police authorities are also legally empowered to carry out operational demining, which is carried out by explosives units.

Утверждено, что угрозы взрывов и взрывоопасности становятся одной из наиболее актуальных проблем, поэтому работы по разминированию территорий и зданий занимают центральное место в обеспечении безопасности и защиты населения, объектов инфраструктуры. Законодательно органы полиции также имеют полномочия проводить оперативное разминирование, выполняемое взрывотехническими подразделениями.
Keywords: оперативне розмінування; operational demining; оперативное разминирование; розмінування територій та будівель; demining of territories and buildings; разминирование территорий и зданий; поліція; police; полиция; вибухотехнічні підрозділи; explosive units; взрывотехнические подразделения