Мета, завдання та повноваження регіональних й місцевих омбудсманів (на прикладі Російської Федерації) - Говоров, В. С.; Hovorov, V. S. (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. - 2011. - Вип. 17. - С. 42-46, 2011)
У статті проаналізовані особливості правового статусу регіональних та місцевих омбудсманів Російської Федерації, через розкриття мети їх діяльності, завдань та повноважень. На підставі проведеного дослідження автором запропоновано ввести Уповноважених з прав людини на місцевому та регіональному рівні з метою оптимізації правозахисного механізму України.

The article analyzes the features of the legal status of regional and local ombudsmen of the Russian Federation, through the disclosure of the purpose of their activities, tasks and responsibilities. The investigation prompted the author of Ombudsman at the local and regional level to optimize the human rights machinery in Ukraine.

В статье проанализированы особенности правового статуса региональных и местных омбудсманов Российской Федерации, через характеристику цели их деятельности, задач и полномочий. На основании проведенного исследования автором предложено ввести Уполномоченных по правам человека на местном и региональном уровне с целью оптимизации правозащитного механизма Украины.
Говоров, В. С. Мета, завдання та повноваження регіональних й місцевих омбудсманів (на прикладі Російської Федерації) / В. С. Говоров // Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право . - 2011. - Вип. 17. - С. 42-46.
Keywords: Конституційне право. Constitutional Law. Конституционное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Россия; Russia; права і свободи людини; місцеві та регіональні омбудсмани; Уповноважений з прав людини; Росія; права и свободы человека; местные и региональные омбудсмены; Уполномоченный по правам человека; rights and freedoms; local and regional ombudsmen; ombudsman