Зміст та особливості юридичного забезпечення закладів вищої освіти - Староста, В. І.; Starosta, V. I. (Наше право. - 2017. - № 1. - С. 231-236, 2017)
У статті, спираючись на аналіз наукових поглядів вчених, запропоновано авторське визначення поняття «юридична забезпечення закладів вищої освіти». Акцентовано увагу на тому, що для того, щоб розкрити зміст юридичного забезпечення закладів вищої освіти, необхідно визначитись з його метою, завданнями та функціями. Надано характеристику вказаним науковим категоріям в розрізі представленої проблематики.

In the article, based on the analysis of scientific views of scientists, the author’s definition of the concept of “legal support of institutions of higher education” is proposed. Attention is focused on the fact that in order to reveal the content of the legal support of institutions of higher education, it is necessary to determine its purpose, tasks and functions. The specified scientific categories are characterized in terms of the presented issues.

В статье, опираясь на анализ научных взглядов ученых, предложено авторское определение понятия «юридическое обеспечение высшего образования». Акцентировано внимание на том, что для того, чтобы раскрыть содержание юридического обеспечения высшего образования, необходимо определиться с его целью, задачами и функциями. Дана характеристика указанным научным категориям в разрезе представленной проблематики.
Keywords: заклади вищої освіти; institutions of higher education; заведения высшего образования; юридичне забезпечення; legal security; юридическое обеспечение; функції; functions; функции