Окремі аспекти правового регулювання єдиного медичного простору України - Устименко, О. С.; Ustymenko, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-5169-0123 (Baltic Journal of Legal and Social Sciences. – 2021. – № 2. – P. 158-163, 2021)
У науковій статті автор проводить аналіз законодавчого регулювання та доктринальних положень щодо єдиного медичного простору України. Зроблено акцент на доречності дослідження питання створення єдиного медичного простору в Україні з урахуванням курсу на впровадження найкращих міжнародно визнаних механізмів та стандартів у сфері охорони здоров’я в усталену вітчизняну систему. Розглянуто проблемні аспекти ключових дефініцій у сфері правового регулювання єдиного медичного простору України. Зроблено висновок про те, що єдиний медичний простір України має стати гарантією доступної та якісної медицини, а основні вимоги закону до всіх його функціональних складових частин мають бути уніфіковані та закріплені у відповідному нормативно-правовому акті.

The author analyzes the legislative regulation and doctrinal provisions on the single medical space of Ukraine. Emphasis is placed on the relevance of the study on the creation of a single medical space in Ukraine, taking into account the course of implementing the best internationally recognized mechanisms and standards in the field of health care in the established domestic system. Problematic aspects of main definitions in the field of legal regulation of the single medical space of Ukraine are considered. It is concluded that the single medical space of Ukraine should be a guarantee of affordable and quality medicine, and the basic requirements of the law to all its functional components should be unified and enshrined in the relevant regulations.

В научной статье автор проводит анализ законодательного регулирования и доктринальных положений о едином медицинском пространстве Украины.
Certain aspects of legal regulation of the single medical space of Ukraine
Устименко, О. Окремі аспекти правового регулювання єдиного медичного простору України / Олена Устименко // Baltic Journal of Legal and Social Sciences. – 2021. – № 2. – P. 158-163. – DOI: https://doi.org/10.30525/2592-8813-2021-2-20.
Ustymenko, O. (2022). CERTAIN ASPECTS OF LEGAL REGULATION OF THE SINGLE MEDICAL SPACE OF UKRAINE. Baltic Journal of Legal and Social Sciences, (2), 158-163. https://doi.org/10.30525/2592-8813-2021-2-20.
Keywords: Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; здоров’я; єдиний медичний простір; правове регулювання; медичний працівник; медична діяльність; реформування; health; single medical space; legal regulation; medical worker; medical activity; reformation; здоровье; единое медицинское пространство; правовое регулирование