Новий погляд на підприємництво - Томчишен, С. В.; Tomchyshen, S. V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 348-353, 2002)
Визначено, що правовим критерієм підприємницької діяльності виступає лише її спрямованість на отримання прибутку. З такої точки зору можна говорити, що більш доречним постає не стільки питання визначення кола відносин, шо охоплюються поняттям підприємництва, скільки питання про можливість здійснення комерційної діяльності конкретною юридичною чи фізичною особою. It is determined that the legal criterion of entrepreneurial activity is only its focus on making a profit. From this point of view, we can say that more relevant is not so much the question of defining the range of relations covered by the concept of entrepreneurship, as the question of the possibility of doing business by a particular legal entity or individual. Определено, что правовым критерием предпринимательской деятельности выступает лишь ее направленность на получение прибыли. С этой точки зрения можно говорить, что более уместным предстает не столько вопрос определения круга отношений, что охватываются понятием предпринимательства, сколько вопрос о возможности осуществления коммерческой деятельности конкретным юридическим или физическим лицом.
A new look at entrepreneurship
Новый взгляд на предпринимательство
Томчишен, С. В. Новий погляд на підприємництво / С. В. Томчишен // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2002. - Вип. 18. - С. 348-353.
Keywords: Господарське право. Business Law. Хозяйственное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; підприємництво; предпринимательство; entrepreneurship; підприємницька діяльність; предпринимательская деятельность; отримання прибутку; получение прибыли; profit