Штучний інтелект та його правовий режим - Олійник, І.; Oliinyk, I. (Цифрова трансформація прав: ЄС та Україна : матеріали 1-ї Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 30 квіт. 2024 р.). – Харків : ХНУВС, 2024. – С. 83-87, 2024)
Наголошено, що у світі, де штучний інтелект переходить від фантастичної ідеї до реального інструменту щоденного використання, виникає необхідність його ефективного правового регулювання. ШІ пропонує неймовірні можливості для бізнесу, науки та повсякденного життя. Актуальність правового регулювання ШІ не викликає сумнівів. Оптимізована та зрозуміла правова рамка може стати каталізатором для впровадження штучного інтелекту в Україні.

It is emphasized that in a world where artificial intelligence is moving from a fantastic idea to a real tool of daily use, there is a need for its effective legal regulation. AI offers incredible opportunities for business, science and everyday life. The relevance of legal regulation of AI is beyond doubt. An optimized and clear legal framework can become a catalyst for the introduction of artificial intelligence in Ukraine.

Отмечено, что в мире, где искусственный интеллект переходит от фантастической идеи к реальному инструменту повседневного использования, возникает необходимость его эффективного правового регулирования. ИИ предлагает невероятные возможности для бизнеса, науки и повседневной жизни. Актуальность правового регулирования ИИ не вызывает сомнений. Оптимизированная и понятная правовая рамка может стать катализатором внедрения искусственного интеллекта в Украине.
Keywords: штучний інтелект; правове регулювання; Україна; artificial intelligence; legal regulation; Ukraine; искусственный интеллект; правовое регулирование; Украина