Національна поліція України в системі суб’єктів забезпечення національної безпеки - Джафарова, О. В.; Dzhafarova, O. V.; Лещенко, Д. О.; Leshchenko, D. O.; Джафарова Олена В'ячеславівна (Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Дніпро, 15 берез. 2024 р.) : у 2-х ч. – Дніпро : ДДУВС, 2024. – Ч. І. – С. 36-38, 2024)
Доведено, що Національна поліція України є одним з ключових відомств, що бере участь в забезпеченні національної безпеки на всіх її рівнях і напрямах. Від ефективності виконання поліцейськими своїх повноважень залежать обороноздатність, правопорядок всередині країни, захищеність прав і свобод людини і громадянина.

It has been proven that the National Police of Ukraine is one of the key agencies involved in ensuring national security at all its levels and directions. Defense capability, law and order within the country, protection of human and citizen rights and freedoms depend on the effectiveness of the police officers' performance of their powers.

Доказано, что Национальная полиция Украины является одним из ключевых ведомств, участвующих в обеспечении национальной безопасности на всех ее уровнях и направлениях. От эффективности выполнения полицейскими своих полномочий зависят обороноспособность, правопорядок внутри страны, защищенность прав и свобод человека и гражданина.
Keywords: Україна; Національна поліція України; забезпечення національної безпеки; суб’єкти забезпечення національної безпеки; національна безпека; National Police of Ukraine; Ukraine; national security; Украина; Национальная полиция Украины; национальная безопасность